1

Mama, ti hodaš!

Posted by Drveni Advokat on October 13, 2015 in priče, snovi |

Široka je ulica. Sa obe strane su drvoredi. Ogromna stabla čije se krošnje prepliću na sredini. Podseća me na ulicu Lukijana Mušickog u Novom Sadu. Samo je šira i veća.

drvece

Fotografija preuzeta sa http://www.theprepperjournal.com

Sunčan je, prohladan dan. Šarena hladovina. Žurno grabim napred, gurajući svoju majku u kolicima ispred sebe. Nailazi gradski autobus i zaustavlja se nedaleko od nas, na stanici. Kaže, stavi me u autobus, a ti požuri za njim, brže ćemo stići. Spakujem je u autobus koji kreće i trčim. Odjednom, radovi na cesti i autobus skreće desno, zamače za ugao. Panično jurim za njim, bez daha skrećem u ulicu pored. Garaža. Parkirao se u podrum. Na pameti mi je samo jedno, da li su stepenice do gore? Kako ću je izvesti napolje? Ali, i da jesu, ići ćemo putem kojim je autobus sišao.

Utrčavam u mračnu garažu i vrištim ime moje majke. Vidim je van autobusa, nasmejana, kaže, tu sam, ne brini. Prilazim joj i sa lakoćom je podižem, da izađemo napolje i da nastavimo kuda smo krenule, ali se ona izmigolji i krene da hoda pored mene. U šoku sam, počinjem da vičem: “Mama, ti hodaš!” Ona se naglas smeje, dok izlazimo iz podruma garaže. Poskakuje, žuri, veselo i užurbano ide pored mene dok ja u šoku ponavljam da hoda… i onda shvatam… protresem je za džemper i kažem joj: “Mama, ovo je san! Ovo je san!” Počinjem istu frazu da vičem, a ona kao da ne razume, i dalje se smeje i kroz osmeh, sjajnih očiju i rumenih obraza mi kaže: “Neka je, jel da da je lep?

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , ,

1 Comment

  • dudaeliksir says:

    Lep san, jos samo da je tako i na javi!
    Neka je ona tebi ziva a “ici” ce, dok je tebe! Ozdrav mami i tebi! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2008-2018 Najdrvenija advokatska e – kancelarija All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.