0

Ko može duže, bez ruku!

Posted by Drveni Advokat on October 14, 2015 in biciklizam, memories |

IMG_20150928_192613Oduvek sam volela da vozim bicikl. Prvi pravi bicikl sam dobila kada sam imala 4 godine, narandžasti, sa pomoćnim točkićima.

Samo godinu dana kasnije sam naučila da vozim bicikl bez pomoćnih točkića. Onda su biciklovi dolazili i prolazili, uglavnom sam ih nasleđivala i prosleđivala kada ih prerastem. IMG_20150928_192428Sećam se plavog ponike na koji mi je brat stavio tzv. “banana” sic, ali nije dugo ostao na njemu. Neki posebno udoban sic ga je zamenio i drugarica i ja smo se vozile tako što je jedna sedela, a druga okretala pedale stojećki. Zatim se ekipa iz dvorišta dosetila, pa smo se igrali Voltrona, tako što smo vozili biciklove, kao da smo lavovi iz crtaća :D

Pošto sam ga najviše vozila na selu, za bicikl me vezuje Dunav. Kuća na selu se nalazi nekih pedesetak metara od Dunava, tako da sam se uglavnom vozila po nasipu (kej) ili uz Dunav, ali i po trotoaru kroz selo. Uglavnom sam bila sama, jer nisam poznavala vršnjake, i smišljala sam si zabavu na biciklu. Recimo, prednjim točkom nisam smela da pređem preko linije ili preko kanala za kišnicu, tako da sam se izmotavala, skakala, skretala kako god sam umela. IMG_20150928_192548Ili, kada krene topola, fora mi je bila da se zaletim i da izbegavam bele pufnaste loptice kojih je bio pun vazduh. Voziti bez ruku je bilo posebno zanimljivo, a tek skretati bez ruku! Najbolje mi je išlo na velikom bordo rog biciklu! Pogotovo niz ulicu koja se spuštala do kanala pred nasip. I onda mi je palo na pamet da umem da vozim bez ruku žmurećki, pošto je ovako postalo dosadno… mogu da se pohvalim da sam izdržala dobrih… pa, pola ulice :D i onda završila na travnjaku, srećom čitava :D Jednom me pet sati nije bilo kod kuće… kad sam se vratila panika je imala ogromne razmere… a ja sam se samo vozila :)

Drage uspomene iz detinjstva vezane za bicikl :)

Be Sociable, Share!

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2008-2018 Najdrvenija advokatska e – kancelarija All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.