4

Sve za ljubav ♥

Posted by on July 5, 2010 in izvol'te sedite |

Sigurna sam da je većina čula za ovu emisiju koja se već nekoliko godina/sezona emituje na nacionalnoj televiziji. Prvu sezonu sam sa nestrpljenjem očekivala i redovno pratila sve epizode. Ljubav . . . a oni pomažu njenoj realizaciji . . . DIVNOOO!

Drugu i treću sezonu takođe nisam propuštala. Neretko sam i zaplakala pred izlivom emocija nepoznatih mi ljudi, različitih životnih priča. Jeste, smetalo mi je što se ‘oni’ petljaju u tuđe živote, ali su uspevali da spoje razdvojene, izmire posvađane, nasmeju tužne, obraduju zaljubljene. Činilo mi se da usrećuju ljude i mislim da je zaista tako i bilo. Iz nedelje u nedelju smo se mama i ja plakale i radovale se sa njima, jer su uglavnom sve bili srećni završeci. Neretko su jednoj strani dali dezinformacije, da bi iznenađenje bilo veće i intenzivnije. I to mi je bilo super kada su bili pokloni u pitanju, prosidbe ili slično. Čak sam i zamišljala kako bih reagovala da me neko iznenadi putem te emisije :)))

Ovu emisiju, nekad mi tako dragu, sam pre izvesnog vremena prestala da pratim. Zbog čega?

U svakoj emisiji prikažu po nekoliko odvojenih ‘priča’. U poslednjoj koju sam gledala je u jednoj od ‘priča’ bila devojka koja se prijavila da posle dvadeset i kusur godina upozna majku koja trenutno živi u Hrvatskoj. I sada, pronašli su oni majku, pokupili devojku i otputovali u mesto gde majka živi. Kada su stigli u selo gde se majka nalazi, devojku su odveli u kafić, a sa majkom se sreli. Pričali su sa njom o njenoj kćerki, videlo se da žena istinski pati za njom i iskreno im je ispričala svoj životni put. Onda se desilo to zbog čega mi se ova emisija zgadila za sva vremena, i emisija i voditelji i svi koji učestvuju u snimanju iste . . .  rezultat -> više je ne gledam.

Rekli su majci da joj, eto, nisu doveli kćer iz ne znam kojih razloga. Žena se vidno rastužila. Šetali su i iza ćoška ih je čekala devojka. Kada su se srele, uspavane emocije su izletele poput vatrometa i očigledno je bilo da obe neizmerno pate. Nažalost, iz privatnih razloga neće moći da žive zajedno, možda neće biti ni u kontaktu. Uglavnom, mislim da je majka bila na milimetar od šloga ili srčanog udara! I da ovakvo poigravanje ljudskim sudbinama i emocijama nije za pohvalu! Obe su neutešno plakale . . .

Bila sam šokirana! Sada sam ljuta! Da bi podigli gledanost uradiće sve . . . nije im bitno da li će nekoga više ili manje povrediti . . .

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , ,

4 Comments

 • dijica says:

  Meni dragu osobu majka je napustila kad je ova bila beba. Dotična gospođa, takozvana majka, preudala se posle razvoda braka, i ceo život provela u blizini svog deteta iz prvog braka, zapravo svog jedinog deteta (u drugom braku nije imala dece) i nikada, ali baš NIKADA nije pokušala da ostvari bilo kakav kontakt sa svojim detetom koje je napustila.
  Danas to dete ima 37 godina, i sama je majka. Pitala sam je jednom prilikom šta misli o tim zakasnelim susretima u emisiji “Sve za ljubav”. Rekla mi je da je zgađena njima, i nije bilo potrebe da mi dalje objašnjava. Da imam dete, da sam ga napustila, ne znam kako bih se ponašala. Ali da navodim razloge za 20 godina neviđenja svog deteta poput “nisam imala para”, “nije bila situacija”, i slično – bilo bi me sramota.
  Ne mogu da zamislim takvo licemerje da gospođa s početka mog komentara pozove ekipu te emisije i da pokuša da se vidi sa svojim detetom, sada već odraslom ženom. Zato i sama imam vrlo malo razumevanja najpre za te situacije, a onda i za televizije koje “hodaju po ivici”, dovodeći ljude u predinfarktno stanje. A to da koristeći se ljudskim emocijama, i to uglavnom onim najsirovijim, debelo zarađuju, to se videlo i na primeru “Farme”. Ovu sezonu tog reality show programa može da “prevaziđe” ne sex učesnika istog, kao bilo gde u svetu gde se taj program emituje, već ubistvo. Eto dotle se došlo.

 • Meni se od prve emsije upravo nije svidelo to izivljavanje nad osecanjima ljudi. Princip da se sto vise neko emocionalno iskasapi to bolje mi je potpuno nerazumljiv.

 • Deda says:

  Uvek se rasplacem kad gledam ovu emisiju i zato izbegavam i nju i tv uopste…

 • Dudaelixir says:

  Draga moja, potpuno si u pravu! Koliko puta sam pomislila kako je divno to što su smislili da spajaju ljude, toliko sam puta i poludela iz razloga poigravanja ljudiskim emocijama.

  I ja se trudim da je ne gledam, pošto sam reke suza isplakala. Strašnih sudbina ima, zaista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2008-2017 Najdrvenija advokatska e – kancelarija All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.