0

Treći Međunarodni novosadski književni festival

Posted by Drveni Advokat on August 26, 2008 in Uncategorized |

Treći Međunarodni novosadski književni festival, uz učešće oko 40 domaćih i 27 inostranih pisaca, počeo je danas i trajaće do subote, 30. avgusta.
Lokacije na kojima će poznata svetska i domaća imena književnosti čitati stihove i družiti se sa Novosađanima zavise prvenstveno od vremenskih uslova. U slučaju lepog vremena Festival će biti održan na Platou na Trgu mladenaca, ali i u Svečananoj sali magistrata, Klubu Drušva književnika Vojvodine, kafeima Oblomov i Bistro i Gradskoj biblioteci.
– Više od polovine učesnika činiće pesnici, ali imaćemo i vrlo značajnih proznih pisaca. Svake festivalske večeri po nekoliko umetnika na nekoliko lokacija u gradu čitaće svoja dela – kaže direktor festivala i predsednik DKV-a Jovan Zivlak.
Na festivalu će 49. put biti uručena Brankova nagrada, koja se dodeljuje za najbolju prvu knjigu pesama autora starog do 29 godina. Ove godine nagrada je pripala dvadesetdvogodišnjem Danetu Komljenu iz Banjaluke, za knjigu pesama „Ubica zečeva“. Međunarodna nagrada „Novi Sad“, za doprinos svetskoj književnosti, ove godine biće dodeljena nigerijskom romanopiscu, pesniku, dramskom piscu i esejisti Benu Okriju, koji živi u Londonu.
Za sve ljubitelje slem poezije prvi put u okviru Festivala biće organizovano dvodnevno takmičenje u kasnim večernjim časovima u kafeima Novog Sada.

Izvor: 24sata

Ja nisam stigla danas da odem, ali se nadam da hoću sutra :)

Ko je bio neka ostavi utiske!

Be Sociable, Share!

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2008-2018 Najdrvenija advokatska e – kancelarija All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.